El Banc de Sang torna a venir a Gavà
El Banc de Sang torna a venir a Gavà

El Banc de Sang i Teixits torna de nou a Gavà a instal·lar un dels seus punts itinerants de donació. Serà el proper 30 de març, en una carpa a la plaça de Jaume Balmes, de 17  a 21.00 hores.

A Catalunya calen cada dia entre 800 i 1.000 donacions de sang per atendre els pacients dels hospitals.

Malgrat els avenços científics i tecnològics, la sang no es pot fabricar. És per això que la donació voluntària i altruista és encara l’única via per obtenir tota la sang necessària per atendre a tots els malalts de Catalunya. De cada donació de sang se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que durant el processament de cada bossa s’obtenen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Tots aquests components de la sang caduquen passats uns dies, per això és necessari donar-ne de forma regular. Podem donar sang més d’una vegada l’any. En concret, les dones poden donar-ne 3 vegades i els homes 4.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions: Tenir més de 18 anys, pesar 50 quilos o més, i, en cas de ser dona, no estar embarassada. Cal recordar, a més, que per donar sang no és necessari estar en dejú.