El Bàsquet Gavà commemora el 50 aniversari
El Bàsquet Gavà commemora el 50 aniversari

El Club Bàsquet Gavà va celebrar, divendres, una vetllada molt especial per celebrar el final de temporada i commemorar els seus 50 anys d’història. La pista exterior de la zona esportiva de can Tintorer va acollir un sopar, amb prop de 600 assistents, i una gala presentada per La Roda on es van fer diferents reconeixements. Així, es van lliurar medalles als més petits i premis per als jugadors i tècnics destacats. També es va fer un reconeixement a Oscar Rama, Albert Villanueva i Paco Casas com a persones compromeses amb l’entitat i es va fer un recordatori a Isidre Parés, Narciso Arroyo, Xavier Esteban, Joan Carles Maldonado i Salvador Solé, els quals, en algun moment d’aquests anys, han ostentat la presidència del club.

Una altre moment especial va ser l’homenatge a Xavi Pascual, actual tècnic del Zenit qui justament ha conquerit la VTB aquest cap de setmana. L’entrenador, que va començar a practicar el bàsquet amb el club local, va enviar un missatge d’agraïment a través d’un vídeo.

Parlaments

L’actual president del club, Jose Maria Barrabés, qui recentment ha renovat càrrec, va felicitar “a tots els qui durant aquests anys han treballat, sacrificant el seu temps, per mantenir viva l’entitat, perquè ha valgut la pena i precisava que “més enllà dels títols, la nostra filosofia és la pràctica de l’esport per promoure una estil de vida saludable i, si bé és cert, que guanyar motiva, el més important per a nosaltres és fer arribar al bàsquet arreu, ja sigui a través de la solidaritat, amb Accede o essent inclusius, amb l’equip Special. Barrabés precisava que “la gestió ha entrat en un procés de modernització, i fins i tot de professionalització i exposava el desig de “reprendre el projecte de l’equip ‘Mai és tard’ amb mares d’integrants del club”.

Tot seguit, va intervenir Joan Soler, directiu de la Federació Catalana de Bàsquet qui va lliurar una placa commemorativa al Club Bàsquet Gavà. Soler va posar en valor “els diferents projectes que impulsa l’entitat com el de l’ONG Accede, el programa de promoció del bàsquet a les escoles i la ferma aposta pel bàsquet femení que requereixen d’un esforç extraordinari”. Soler va avançar que “la federació complirà 100 anys al 2023, un aniversari que també serà el dels diferents clubs, també del vostre, perquè sense tots ells l’ens no tindria raó de ser”

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, qui també va participar de l’acte, va felicitar el club, que va qualificar de “gran família”. Segons Badia “l’entitat és tot un exemple perquè fa pinya, és inclusiu, solidari i sostenible i a més és feminista, amb més de la meitat dels equips integrats per dones. Això és igualtat”. L’alcaldessa també va posar en valor la seva “gran massa social, amb més de 350 esportistes, un 70% dels quals, em consta, són de la ciutat”, i va tenir “paraules d’agraïment a les famílies que fan un gran esforç per inculcar la pràctica de l’esport entre les seus petits. Des de l’Ajuntament us hem donat suport i seguirem al vostre costat perquè sou una entitat amb principis, i no totes les tenen”

Durant la vetllada també es va presentar la nova imatge que tindrà el club. Es tracta del nou escut que ha estat modificat per l’empresa Happy Media. aprofitant aquests 50 anys de vida i que va ser aprovat el passat dilluns en l’assemblea.