El Brumot celebra 20 anys

El Brumot, la bèstia de foc més longeva de la Companyia General del Foc compleix 20 anys, raó per qual la colla viurà de manera especial aquest Festa Major de Sant Pere. Val a dir, que l’entitat ja es bolca habitualment en aquest a celebració organitzant un bon nombre d’activitats. En aquesta ocasió el seu dia intens serà aquest dissabte i el punt neuràlgic el passeig Maragall. A partir de les 10 del matí, s’iniciarà la plantada de bèsties i dracs que portaran les diferents colles convidades i, tot seguit, els petits gaudiran de tallers. A les 11.30 hores, se sumaran a la festa el amics de la Pepa, el drac d’aigua de la Companyia, amb un cercavila que partirà de la Torre Lluc i acabarà a la plaça de l’Església amb una guerra final d’aigua.

A la tarda es podrà assaborir el berenar diabòlic a base de pa amb oli i sucre i, a les 18.30 hores, començarà un taller de diables per a nens i nenes a partir de 8 anys.

A les 20 hores donarà inici la Tabalada des de la Torre Lluc fins el passeig Maragall amb fins a 13 colles participants, a les 21.15 hores es farà el correfoc infantil i a les 21.30 el d’adults amb la participació d’un gran nombre de colles i un recorregut que transcorrerà pel passeig Maragall, els carrers Sant Josep Oriol i Sant Pere fins la plaça Jaume Balmes amb una encesa final conjunta de tots els diables.

Consells per als veïns

  • Traieu del carrer qualsevol obstacle que pugui destorbar el recorregut del correfoc, com, per exemple, els testos amb plantes, les bosses d’escombraries, les taules, les cadires, etc. Així evitareu accidents.
  • Retireu els vostres vehicles de la zona per on passarà la cercavila de foc. Així evitareu que la gent prengui mal i possibles desperfectes als cotxes.
  • Tanqueu les portes, les finestres i els balcons i protegiu les obertures per impedir que entrin coets i guspires que podrien causar un incendi.
  • Recolliu la roba estesa i plegueu els tendals per prevenir que es puguin encendre.
  • Per més que els assistents al correfoc us demanin aigua per mitigar la calor, no en llenceu. Així evitareu que la pólvora es mulli i exploti o que surti en direcció inesperada en lloc de cremar-se.

Consells per a les persones que segueixen el correfoc

  • La roba més idònia per participar en un correfoc és la de cotó, amb mànigues i pantalons llargs, un barret de roba i unes sabates esportives de pell que us agafin fort els peus.
  • Si per qualsevol circumstància se us encén la roba, tireu-vos a terra i rodoleu per apagar les flames. Sobretot, no correu, perquè les flames s’escamparien i serien més virulentes.
  • Espereu la comitiva del correfoc en carrers amples i eviteu, en la mesura que us sigui possible, les aglomeracions i els taps de la gent.
  • Col·laboreu amb l’organització no demanant aigua als veïns. Així evitareu taps i relliscades i també evitareu que la pólvora es mulli i exploti en lloc de cremar-se.