El bus metropolità incorpora serveis addicionals de neteja i desinfecció

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha reforçat els serveis de neteja i desinfecció, tant en tota la flota d’autobusos metropolitans com en les diferents instal·lacions de les empreses operadores. “Ara les empreses operadores del Bus Metropolità dediquen un mínim de 40 hores addicionals a la setmana a realitzar aquestes tasques. I algunes, segons la dimensió de la flota i les instal·lacions, superen les 140 hores addicionals de serveis de neteja i desinfecció”, segons informa l’organisme metropolità en un comunicat.

Els principals tractaments de neteja que s’apliquen als autobusos i a les instal·lacions són, en general, la higienització amb lleixiu, la desinfecció amb viricides i l’ozonització. També es fa un tractament especial a les zones crítiques de les instal·lacions, com les recepcions, els lavabos, les sales socials o els consultoris mèdics dels centres de treball de les empreses operadores. Així mateix, els filtres de l’aire condicionat es canvien periòdicament, per evitar que pugui convertir-se en un factor de risc de contagi.

A més de formació específica sobre la COVID-19 en matèria de prevenció de riscos laborals (PRL) per als treballadors, també s’han implementat l’ús de gel hidroalcohòlic, les mascaretes, els termòmetres sense contacte per mesurar la temperatura i els guants.

El Bus Metropolità està esdevenint tot un referent en el disseny i l’aplicació dels protocols de protecció i seguretat enfront de la COVID-19 al transport públic de la metròpolis de Barcelona”, asseguren des de l’AMB.