El cementiri comptarà amb un espai de dol perinatal
El cementiri comptarà amb un espai de dol perinatal

L’Ajuntament ha a anunciat que aquesta setmana han donat inici les obres d’ampliació del Cementiri Municipal a la zona adjacent al carrer de l’Argila, i la creació, dins de les dependències actuals, d’un espai de dol gestacional i perinatal.

La intervenció permetrà ampliar la superfície actual en 7.243 metres quadrats. D’aquests, 3.790 m2 s’integraran al recinte actual. Altres 3.452 m2 es destinaran a la creació d’un aparcament i una plaça adjacent.

Les obres, que s’allargaran durant set mesos, permetran consolidar tota la part sud-oest de l’illa delimitada per l’avinguda Joan Carles I, el carrer de l’Argila i el carrer de Sant Lluís amb un nou mur en aquest últim. A banda de l’adequació de l’aparcament i la creació de la plaça, també es millorarà la connexió amb el cementiri actual.

També es crearan espais enjardinats i vegetació que, a més de millorar la percepció de la ciutadania envers l’equipament, tindrà una clara funció ambiental: retenció de la contaminació atmosfèrica i oxigenació de l’aire, reducció de l’impacte acústic, i la creació d’espais d’ombra per evitar el sobreescalfament i l’efecte illa de calor.

Un altre dels objectius és aconseguir una continuïtat del projecte (l’aparcament, la plaça adjacent i l’ampliació del cementiri) amb el carrer de Sant Lluís.

Delimitació definitiva de l’espai

Amb un pressupost de 575.000 euros, l’actuació permetrà consolidar la superfície definitiva del Cementiri, amb una nova tanca, i nous accessos.

Intervencions previstes

  • 104 nínxols nous

S’agruparan en edificacions de 4 plantes formant carrers entre elles. Aquests carrers incorporaran rampes per a vianants i permetran l’accés del cotxe funerari a qualsevol nínxol. La part central del carrer seran illes d’estada amb bancs i enjardinament.

L’adequació d’aquest espai permetrà la construcció progressiva de fins a un miler de nínxols més i uns 600 columbaris atenent les necessitats que es vagin generant en els pròxims anys.

  • Un espai de dol gestacional i perinatal

S’ubicarà a la zona més antiga del Cementiri. Concretament al costat de l’accés de l’avinguda Joan Carles I, entre el mur de tancament d’aquesta banda del cementiri i 3 grans xiprers. Donarà resposta a les sensibilitats dels nous temps i resoldrà una mancança històrica.