El certamen s'ha celebrat de manera simultània en 20 municipis

El Baix és cultura, el primer festival  on line que s’ha celebrat a la comarca del Baix Llobregat, ha comptabilitzat una audiència de 48.803 persones als quatre canals d’Instagram habilitats com a escenaris del centenar d’activitats que s’han organitzat el cap de setmana el 8 al 10 de maig. Les propostes artístiques s’han seguit de manera simultània a quatre canals de la xarxa social Instagram distribuïts per zones geogràfiques (zona Nord, zona Centre, zona Fonstanta i zona Delta) que han assolit els 6.993 seguidors i seguidores.

20 ajuntaments del Baix Llobregat estan darrera d’aquesta iniciativa que ha vist la llum en mig de la crisi sanitària de la COVID-19 amb la voluntat de ser una plataforma de suport al talent cultural de la comarca, i per potenciar i donar suport a una àmplia varietat d’artistes locals. Gràcies a la proposta, hem pogut gaudir de més d’un centenar d’actuacions de dansa, música, teatre, màgia, conta-contes, entrevistes i intervencions literàries, i fins i tot, tallers de cuina o de manualitats. Tot un repte per als organitzadors i per als i les creadores implicades en aquesta primera experiència on line que ha servit per difondre a través de les xarxes socials l’enorme talent baixllobregatí.

El festival ha rebut el suport de nombrosos i reconeguts artistes vinculats al Baix Llobregat que han destacat com de necessària és la cultura i apostar pels creadors, encara més en moments com l’actual. Estopa, Nil Moliner, Pep Plaza, Joan Dausà, José Corbacho, Quim Masferrer, Karra Elejalde, Lucrecia, Sidonie, Santi Balmes, Francesc Latorre, Lorenzo o Mercedes Milà han estat algunes de les cares conegudes que han donat suport al certamen.

Per zones, els municipis participants han estat:

@elbaixescultura_zonanord: Sant Andreu de la Barca, Martorell, Abrera, Sant Esteve Sesrovires i Esparreguera.

@elbaixescultura_zonacentre: Molins de Rei, Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, Vallirana, Pallejà i Sant Feliu de Llobregat.

@elbaixescultura_zonafontsanta: Sant Joan Despí, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat  i Sant Just Desvern.

@elbaixescultura_zonadelta: Sant Boi de Llobregat, Viladecans, El Prat de Llobregat, Gavà i Castelldefels.