El certificat covid obligatori
El certificat covid, obligatori a restaurants, residències i gimnasos a partir de divendres

El Govern demanarà el Certificat Covid Digital de la UE a partir d’aquest divendres als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. És una mesura que va entrar en vigor divendres passat, però es va haver d’aturar arran del col·lapse de la web i l’aplicació La Meva Salut.

L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), entrarà en vigor la propera mitjanit de dijous a divendres. El certificat es demanarà a totes les persones a partir de 13 anys d’edat que accedeixin a l’interior aquests establiments.

El document es pot descarregar a través de la web i de l’aplicació de La Meva Salut

El Govern de la Generalitat va aprovar l’extensió del certificat Covid-19 com a resposta a l’increment de la incidència del virus. A banda d’aquesta mesura, el Govern insisteix en la necessitat de seguir mantenint les mesures bàsiques de prevenció davant de la COVID-19, com ara la necessitat de fer un ús correcte de la mascareta, mantenir la distància sempre que sigui possible i aplicar les mesures higièniques. També es recorda que l’ús de la mascareta és obligatòria a tots els espais interiors, excepte en el moment de menjar o beure, i en els espais exteriors si no es pot mantenir la distància física interpersonal de seguretat.

Salut no té previst demanar-lo per accedir a espais exteriors, encara que siguin llocs multitudinaris com el Camp Nou.