El comerç de Gavà se suma al Shop Local Day
L'Illa de vianants de Gavà.

Aquest dissabte 21 de novembre les botigues de tot el país, s’uneixen per celebrar el Shop Local Day, una iniciativa que neix amb la finalitat d’unir forces entre petits comerços i consumidors. El moviment neix com la versió espanyola de l’americà Small Business Saturday, l’alternativa local als coneguts Black Friday i Cyber Monday a la qual se sumen els petits negocis.

És per això que durant tota la jornada, els comerços de Gavà participants, deixaran volar la seva creativitat organitzant diferents activitats, sortejos i regals exclusius per als seus clients, sempre seguint les mesures sanitàries corresponents.

La llista provisional dels establiments que formaran part de la iniciativa és la següent: Decora Gavà, Righetti Forners, El Petirrojo, Peluqueria Mº Cinta, Maydi Mobel, Eternia, Blanc Estétic, Casa de las Medias, La Pieza que te encaja, Crochetare, Calzados Juma, Enrique Tomás, A Rolete Pizzería, Maminens, Muñoz & Bruach, Peluqueria D22, Allende los mares, Salón 38, Amadeo Payà, El Taller de Analía, Tus Manos Hablan, Calzados Suárez, Calçats Larruy, Wonder, Caparrós, A D Y C.o Joiers, J. Salvador, Herbes i Coses, Carmen Pedrosa, JMnew, Remei, La fleca del centre, Club café Novell, Temps d’Estètica, Croma fotografía, Mise en place, Imagina i crea.Aquest moviment, lideratper Sofia Mateo-activista Retail i creadora del Club ‘Tiendas que venden’-i en col·laboració amb Nerea Fernández-especialista en aparadorisme, visual i decoració, persegueix donar suport als negocis locals a les portes de la campanya nadalenca.

Comprar en un comerç local, ajudar a generar ocupació i riquesa

Segons la CEC, a Espanya operen més de 450.000 negocis minoristes que proporcionen ocupació a més de 1,3 milions de persones (representant el 13% del Producte Interior Brut. Amb la crisi derivada del coronavirus, aquests negocis de proximitat estan sent abocats al tancament.

La idea, segons la organització, és que “el Shop Local Day sigui un dia per a celebrar, agrair i conscienciar de tot el que els petits i mitjans negocis fan pels nostres pobles, barris i ciutats. Un dia que farà recarregar piles als comerços locals i donar-los una empenta per a ajudar-los a tirar endavant”