El Concert de Nadal del American Lake Music per Youtube
El Concert de Nadal de l'American Lake Music per Youtube

A l’escola de música American Lake Music de Gavà han decidit que, com no poden fer el tradicional concert de Nadal a causa de la difícil situació sanitària de la Covid-19, l’oferiran online. A partir del 24 de desembre, a les 12 del migdia al seu canal de Youtube, veurem les actuacions que han preparat alumnes i professors.

El director de l’escola, Cesc Miró explica que “aquest any, veient que no podíem actuar en viu davant les famílies hem hagut de reinventar-nos. Penseu que pels alumnes aquests concerts són molt importants i no podíem deixar de fer-lo”

La retransmissió, que serà en estreaming, comptarà, a l’inici, amb una breu presentació en directe dels professors amb l’objectiu de fer arribar un gest d’agraïment. Tot seguit es penjaran tots els vídeos dels alumnes tocant en diferents llistes de reproducció. El repertori és variat i inclou algunes nadales.

Els preparatius de tot plegat ha suposat, segons Miró, “una feina extra per a nosaltres perquè cada mestre s’ha ocupat de gravar els seus alumnes i de penjar el vídeo corresponent”. Aquesta nova forma de treballar potser no ha arribat per quedar-se del tot, però el cert és que, des del confinament dur, el centre ha hagut d’adaptar-se al format de classes virtuals. Després, amb les mesures de desescalada, Miró explica que “hem hagut d’estar molt pendents a les instruccions canviants per poder complir amb les restriccions i sobretot poder informar bé a les famílies”.

A dia d’avui, cada professor d’instrument té un sol alumne per classe, amb finestres obertes per ventilar, mascaretes, gel desinfectant i distància . En el cas de les corals, una part dels cantaires hi acudeix presencialment i els altres online, mentre que en l’apartat d’orquestra es treballa per seccions

Podeu escoltar tota l’entrevista feta a Ràdio Gavà