El dia 29 comencen els tallers de reforç escolar gratuïts
El dia 29 comencen els tallers de reforç escolar gratuïts

El 29 de gener començaran els Tallers d’Estudi Assistit, una actuació del Pla Educatiu d’Entorn que l’Ajuntament de Gavà i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat posen en marxa per contribuir a l’increment de l’èxit acadèmic de l’alumnat de 5è i 6è de Primària que ho necessiti.

El servei és gratuït i arrenca amb 120 places distribuïdes en 10 tallers. Aquests tindran lloc en horari extraescolar en tres equipaments de la ciutat: l’escola Jacme March, el Casal Municipal de la Gent Gran de can Tintorer i el Casal Municipal de Cultura American Lake.

En aquests tallers l’alumnat podrà adquirir hàbits i conèixer tècniques d’organització i d’estudi. Segons l’alcaldessa, Raquel Sánchez, “aquest programa té l’objectiu de posar a l’abast de les famílies i dels infants de la nostra ciutat eines que els ajudin a millorar les seves competències matemàtiques i lingüístiques, i també que els permetin treballar les emocions així com tècniques d’estudi i d’organització del temps”.

L’alcaldessa afegeix que Gavà “és una ciutat compromesa amb l’èxit educatiu, i des del govern creiem que la millor inversió que podem fer és en educació, per això ara estem treballant en el Projecte Educatiu de Ciutat i en el Pla Educatiu d’Entorn”. Sánchez ha desitjat tanmateix que “aquest nou servei sigui molt útil per a aquells alumnes que, de vegades, necessiten un suport extraordinari”.

Cada alumne pot inscriure’s a una o dues sessions setmanals com a màxim en funció de les seves necessitats, una de competències lingüístiques i una altra de competències matemàtiques. L’alcaldessa ha destacat la bona acollida que ha tingut el nou programa: “El ritme de les inscripcions fa preveure que tindrem llista d’espera perquè el programa ha tingut molt d’èxit, si és així caldrà estudiar la possibilitat d’obrir un altre grup”.

Fins al dia 26 de gener resta obert el torn d’inscripcions, que s’hauran de formalitzar a l’Ajuntament, de 09:30h. a 14:00h. S’atendran les sol·licituds per ordre d’arribada. També es podrà demanar informació o reservar plaça a través del telèfon 932 639 147 o al correu electrònic xarxagavaeduca@gava.cat.