El escacs Gavà recuperen la categoria preferent
El escacs Gavà recuperen la categoria preferent

El primer equip del Club d’Escacs Gavà va aconseguir certificar el retorn a la categoria ‘Preferent’ després d’imposar-se per 5,5-2,5 (3 victòries i 5 taules) al Torreblanca B, de l’Hospitalet de Llobregat, a la darrera ronda de la Lliga Catalana. Amb aquesta victòria, l’equip acabava amb 8 matx guanyats d’un total de 9, quedant campió de grup. L’única derrota va ser davant el Gran Penya de Vilanova i la Geltrú, fet que va provocar que fins la darrera ronda no es pogués certificar l’ascens.

El primer equip consta de 8 taulers a presentar, i les alineacions es fan segons la disponibilitat dels jugadors i el seu ELO, ranking que s’utilitza per mesurar el nivell de joc dels jugadors. En aquest sentit, el líder indiscutible ha sigut la jove promesa gavanenca dels escacs, el Xavier Escoriza, imbatut amb un impressionant 9 de 9, guanyant totes les seves partides. Destaquem també grans actuacions del David López, amb 8,5 de 9, i del Daniel Marí, amb 6 de 6.

Per altra banda, aquest any també ha participat un segon equip a la categoria de tercera provincial, amb 4 taulers a cada ronda, on principalment han participat jugadors de la cantera i que els ha servit a molts per jugar el seu primer torneig. Tot i així, l’equip ha quedat en una meritòria quarta posició.

El Club d’Escacs Gavà té la seva seu al Casal de la Torre Lluch, al carrer del centre 3-5. Us esperem dilluns, dimarts, dijous i divendres de 17:30 a 20h. També ens podeu contactar al correu gavaescacs@gmail.com i a la web gescacs.blogspot.com