El gavanenc Joan Escala supera l’Ironman de Hawai
El gavanenc Joan Escala supera l’Ironman de Hawai

El gavanenc Joan Escala ha estat, aquest any, un dels participants en la mítica IronMan de Hawai celebrada el passat 6 d’octubre, és a dir el Campionat del Món d’aquesta disciplina, i també la més exigent.

Escala va aconseguir superar el repte que s’havia marcat, que no era altre que acabar la prova, i ho va fer acabant en la part mitja de la classificació i, segons declaracions seves al programa El Marcador de Ràdio Gavà, “ajustat als temps i expectatives que m’havia marcat. El triatleta assegura que “l’experiència ha estat molt gratificant, però tambémolt dura. Aquest Ironman consta primer de 3,8 quilòmetres nedant, després 180 quilòmetres en bicicleta i finalment cal recórrer 42 quilòmetres corrents. El gavanenc precisa que “si bé el tram en bici no era per terreny especialment difícil, la marató final sí va ser força exigent, amb l’afegit que les condicions de forta calor i elevada humitat ho feien més dur. Calia anar molt preparat físicament, i sobretot mentalment”.

Joan Escala precisa que “en aquesta cita hi eren els millors del món, i poder participar-hi no és fàcil perquè l’accés és molt restringit. Per mi ha estat un somni que s’ha gestat durant 11 anys, i la meva classificació no ha estat per grup d’edat o per reptes assolits, sinó per constància després d’haver fet 13 ironmans. En aquest cas érem uns 200 o 300 esportistes

El repte del gavanenc també tenia una vessant solidària perquè ha volgut aprofitar l’oportunitat “per visibilitzar l’ELA col·laborant amb la fundació de Juan Carlos Unzué per ajudar en la mesura del possible”.

De cara al futur, Escala diu que no es marca “cap repte bèstia en el proper any i recorda que “des del 2011 he fet 16 ironmans, ja vaig tenint una edat. Ara el que vull és cuidar el cos per poder seguir fent esport”.