El Gordo i el Flaco a Gavà
La projecció començarà a les 22 hores.

L’Espai Maragall acull, aquest divendres, la projecció d’“El gordo y el flaco”, un divertit i entranyable biopic en el qual brillen John C. Reilly i Steve Coogan

La cinta s’ambienta a l’any 1953 quan el Gordo i el Flaco (Stan i Ollie), una de les parelles de còmics més famoses del món, inicien una gira per Gran Bretanya en l’etapa final de la seva carrera per a evitar el seu declivi artístic. Entrats en anys, conscients que els seus millors dies ja han passat però amb molt a guanyar i poc a perdre, tots dos comencen la gira. No obstant això, no ho tindran fàcil, ja que hauran de bregar amb els diferents obstacles que sorgeixin pel camí incloent un dels més importants per a l’esdevenir de la còmica parella: El passat; reflexió del camí que els ha portat a cadascun a l’ocàs de la seva carrera artística i vida personal.

Un dels aspectes més representatius del guió, escrit per Jeff Pope (The Widower, Pierrepoint, Philomena) és que la majoria dels biopics, o pel·lícules biogràfiques, que tracten de contar una història de manera fidel a la realitat, en major o menor mesura, generalment comencen amb els orígens, amb els passos previs a com es va confeccionar la història que va perdurar en el temps. En aquest cas, el guió presenta als personatges en el zenit de la seva carrera, ja es coneixen, de sobres, des de fa molts anys, posant el focus en la seva etapa final, i no en els seus orígens.

La trama es basa en aquest enfocament, i el pren com a punt de partida. Trobem a Stan i Ollie en una situació complicada. A causa de males decisions del passat, cap ha aconseguit el reconeixement econòmic de companys de professió coetanis, com els mítics Charlie Chaplin o Buster Keaton. Tenint en compte que les seves avançades edats els conviden a una jubilació, més que merescuda, veuen la gira a Gran Bretanya com una oportunitat per a rellançar la seva carrera, folrar-se tot el que puguin, i gaudir dels seus últims moments de glòria sobre un escenari.

El preu de l’entrada per veure la pel·lícula és de 4,5 € i de 4 € per als socis del Cine Club de Gavà. La projecció començarà a les 22 hores i l’adquisició d’entrades es pot fer efectiva a partir de les 21 hores.