El Govern acorda mantenir la gratuïtat del 061 mentre duri la pandèmia
El Govern acorda mantenir la gratuïtat del 061 mentre duri la pandèmia

El Govern ha aprovat mantenir la gratuïtat del telèfon 061 mentre duri la pandèmia. En concret, obrirà una línia de subvencions adreçada a les operadores que no hagin repercutit el cost del servei als seus usuaris des de l’inici de la crisi i mentre continuï vigent la gratuïtat de la línia.

Així, mentre persisteixi la crisi sanitària, la Generalitat assumirà el cost de les trucades al 061, és a dir, tot i que el perceptor de la subvenció seran les companyies de telefonia, els veritables beneficiaris seran els ciutadans. Aquestes subvencions no representaran cap benefici per a les companyies de telefonia, ja que haurien repercutit al ciutadà el que la Generalitat li abonarà pel servei prestat.

En els propers dies, es publicarà la convocatòria d’aquestes subvencions, que determinarà les bases i el procediment que aquestes companyies hauran de seguir per sol·licitar l’import no cobrat i el de les trucades futures, mentre siguin vigents les mesures establertes pel PROCICAT. Quedaran excloses d’aquest mecanisme de subvencions les operadores que el 20 de març del 2020 van signar l’Acord per a la competitivitat de les persones i empreses amb l’Estat, segons el qual aquest es comprometia a assumir el cost de les trucades fetes pels usuaris al 061 durant l’estat d’alarma.