El Gran Recapte 2019 necessita voluntaris

El Gran Recapte d’Aliments necessita voluntaris per a l’edició d’enguany que tindrà lloc els dies 22 i 23 de novembre. Gavà se suma un any més a aquesta acció solidària i per això es recorda que les persones interessades es poden inscriure a la pàgina web de l’activitat.

El Gran Recapte, una iniciativa per recollir menjar arreu de Catalunya, vol donar suport i ajudar a totes aquelles persones que no disposen dels recursos suficients a través de la recollida d’aliments. Aquesta campanya es fa possible any rere any gràcies a la col·laboració desinteressada de milers de ciutadans que contribueixen al Banc d’Aliments.

El Banc dels Aliments instal·larà 3000 punts de recollida a tot Catalunya. L’any 2018, es van recaptar 4.500 tones d’aliments, es van mobilitzar més de 28.000 voluntaris i 1,8 milions de ciutadans hi van col·laborar.

El Banc dels Aliments atén més de 195.000 persones i han notat un repunt d’usuaris aquests últims mesos, després d’anys de davallada. Expliquen que cada cop es troben més persones sense papers que encara no han pogut ser ateses pels serveis socials i asseguren que a Catalunya hi ha “una important bossa de pobresa cronificada”. Un 21,3% de la població catalana està en risc de pobresa i gairebé 7 de cada 100 catalans estan en risc de pobresa severa.