El Joan Salamero celebra la seva Festa Major
Els infants durant la lectura del pregó

L’alumnat de l’escola Joan Salamero de Gavà celebra, aquesta setmana, la seva Festa Major amb diferents activitats. Aquest migdia els infants s’han trobat al pati del centre per llegir el pregó d’inici d’una celebració que s’allargarà fins divendres i, on cada dia, s’han programat diverses propostes.

Laura Canyissà, cap d’estudis del centre, ha explicat que “la idea ha estat dedicar el projecte trimestral a la cultura catalana i en ell s’hi han implicat tots els cursos, des de P3 a sisè. Per a l’ocasió, s’han creat uns gegants, capgrossos i bèsties pròpies, inspirades en les de Gavà i que aquesta mateixa tarda procedirem a batejar, i cada curs se n’ha encarregat d’una. Per conèixer les pròpies, i com a treball previ, es va anar al Casal de l’American Lake a veure els gegantons i a l’Ajuntament a veure els gegants”.

 Canyissà també explica que “per poder dur a terme aquesta feina s’ha comptat amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat, com la Companyia General del Foc ens va deixar els caps d’algunes de les seves bèsties”.

Durant aquesta setmana els alumnes també muntaran paradetes, dijous al migdia compartiran una paella per dinar i a la tarda es ballaran danses tradicionals com el Patatuf o el Ball de Gitanes, els passos de les quals han pogut aprendre gràcies a la col·laboració de l’Esbart Brugués que va dedicar unes hores a ensenyar-los els passos.

Canyissà es mostra “satisfeta de la implicació amb que han treballat els infants” i creu que “el projecte ha resultat molt interessant per ensenyar-los la vessant tradicional de la nostra terra perquè ens consta que molts d’ells no la coneixien”

Laura Canyissà conclou desitjant que “la cirereta del pastís seria poder participar en el Xerinolis de la Festa Major de Sant Pere amb les nostres creacions, però això encara no s’ha concretat”