El jutjat de Gavà decreta presó pels detingut del crim a Begues
El cos es va trobar en aquest camí de Begues el 28 de desembre. / ACN

El Jutjat d’Instrucció número 6 de Gavà ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per a tres detinguts per la seva presumpta implicació en l’homicidi d’una dona a Begues, el cadàver calcinat de la qual va ser trobat el passat 28 de desembre.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en un comunicat, els tres detinguts s’han acollit al seu dret a no declarar davant la magistrada i la causa està oberta pels delictes d’homicidi o assassinat, la qual cosa es concretarà a mesura que avanci la instrucció.

Per aquest crim, els Mossos d’Esquadra van detenir el dimarts 23 de gener a tres homes i una dona, si bé un dels arrestats va quedar en llibertat l’endemà pendent de ser citat pel jutge.

La principal hipòtesi de l’homicidi és que sigui per unes discrepàncies entre la víctima i els detinguts per un tema de drogues, ja que tant ella com els arrestats tenien múltiples antecedents per diversos delictes.

Localització del cos

El matí del 28 de desembre de 2017 un caçador va localitzar un cadàver en un camí de terra en una zona boscosa de Begues, i els investigadors van constatar indicis de mort criminal.

La persona anava indocumentada i no va poder ser identificada en aquell moment a causa del seu estat. No va ser fins a dies després que els agents de la Policia Científica de Mossos van poder saber que es tractava d’una dona de nacionalitat espanyola de 34 anys.

Amb aquestes dades, en tenir-la identificada, els investigadors van poder localitzar a quatre persones properes al seu entorn que presumptament van participar en l’homicidi -tots de nacionalitat espanyola i d’entre 31 i 43 anys-.

El 23 de gener es va desplegar un operatiu que va permetre detenir els quatre sospitosos: dos homes i una dona van ser arrestats a L’Hospitalet de Llobregat -un d’ells i la dona són parella-, i un altre home a Vilanova i la Geltrú.