Mercat de Pagès
Les parades del dissabte s'instal·len a la plaça Major

Centenars de persones van passejar i comprar, dissabte al matí, al Mercat de Pagès de Gavà que es va instal·lar a la plaça Major. La iniciativa se suma al ja consolidat Mercat de Pagès dels dimarts al matí a la Torre Lluch i tindrà continuïtat els dissabtes 10 i 17 de juliol, i segons com funcioni es decidirà habilitar-lo, o no, de manera fixa a partir del setembre en aquest, o un altre emplaçament.

Està previst, a més, que els dissabtes dia 10 i 17 també hi participin productors alimentaris locals que complementin l’oferta comercial del Mercat de Pagès, del Mercat del Centre i de l’entorn de l’Illa del Centre.

L’objectiu d’aquesta acció, segons va explicar l’alcaldessa Raquel Sánchez, “és donar resposta a una històrica reivindicació del Mercat del Centre i del mateix sector agrari, i valorar tècnicament l’encaix en l’entorn i provar-ne la complementarietat comercial de cara a la implantació definitiva del nou Mercat de Pagès dels dissabtes que tindrà lloc la segona quinzena de setembre”.

Venda directa a Gavà Mar

Així mateix, i amb l’objectiu que les persones que a l’estiu visiten la platja de Gavà es puguin proveir dels millors productes del Parc Agrari, també es faran dues accions puntuals de venda directa al barri marítim els dijous 15 i 22 de juliol a la tarda, en l’entorn del monument de la Vela, a l’avinguda del Mar.

Productes de Km0

El Mercat de Pagès, segons va assegurar l’alcaldessa, “és important per promoure el consum de proximitat i de temporada,l a qual cosa que té un impacte positiu en el medi ambient, ja que garanteix la pervivència d’una activitat que contribueix a la protecció d’un espai d’alt valor ecològic i ambiental, redueix les distàncies entre el punt de producció i el punt de consum, i disminueix la despesa en envasos i combustible que comporten els productes d’importació”.

Les parades no poden lliurar bosses de plàstic a la clientela, amb l’objectiu de promoure un canvi d’hàbits a favor del medi ambient.