Miquel Roselló, portaveu d'ERC

El juliol del 2023 vam tenir eleccions generals i ERC no va obtenir els resultats que hauríem desitjat. Però, ves per on!, al final, aquest resultat no ha estat tan dolent com en un principi pensàvem i ERC ha esdevingut decisiva per a la configuració de l’actual govern de coalició liderat per Pedro Sánchez.

Què hem aconseguit, entre altres coses? Una llei d’amnistia negada per tots, incloent-hi els mateixos que ara l’han tirat endavant —el PSOE. Impensable fins fa uns mesos, ara és una realitat que farà que la justícia deixi de fer el mal que ha estat fent fins ara en un tema que mai s’hauria d’haver resolt judicialment sinó políticament i en què la justícia mai ha estat neutral.

Que es parli català al “Congreso de los Diputados” i que ens puguem expressar en la nostra llengua i se’ns respecti, tal com diu la “sagrada Constitució”. Que es torni a parlar de taules de negociació i de les taules de mediació entre governs català i espanyol, fent servir les figures dels intermediaris internacionals per tal de portar el tema català al nivell que toca.

Traspàs de Rodalies a la Generalitat de Catalunya, una demanda tantes vegades reclamada i tan necessària.

La revisió del deute de finançament espanyol cap a Catalunya, que permetrà tenir més bons serveis per a tothom, sigui del pensament polític que sigui.

Moltes coses impensables que hem aconseguit fruit de la negociació fins a l’últim moment.

Que guanyis eleccions no assegura que governis. Governa qui aconsegueix la majoria parlamentària i en aquest cas ha estat gràcies a la participació dels partits nacionalistes tan legítims i legals com qualsevol altre.

De petits, a les escoles, ens van ensenyar que el més important és participar. I això vam fer.