Isidre Casas, portaveu del GRup Municipal Junt per Gavà
Isidre Casas, portaveu del Grup Municipal Junts per Gavà

En els propers dies es publicarà la convocatòria d’eleccions municipals pel proper 28 de Maig. Serà el moment d’engegar tota la maquinària propagandística dels partits que omplirà fulletons, flyers, díptics, tríptics i programes electorals infinits, excepte aquells que governen que ja fa mesos que l’han posat en marxa generant noves expectatives, apropant l’alcaldia amb canals de whatsapp i d’altres estratègies intensives a les xarxes socials. Nosaltres hi jugarem, ho hem de fer, no hi ha altre remei. Però mireu, mentre el paper ho aguanta tot, els fets contrastats no són discutibles.

Si alguna cosa he après en aquests darrers anys és la doble cara de la política municipal. Hi ha una de desagraïda que té a veure amb la seva invisibilització o, en certs moments, manipulació i una altre de molt agraïda que apareix quan els veïns i veïnes et demanen ajuda en un tema concret, individual o col·lectiu, i no només intentes ajudar-los sinó que aconsegueixes solucionar-los el problema. Nosaltres apostem per la cara agraïda, la de construir, la d’escoltar i la de fer.

Tant debò pogués disposar del temps necessari per fer el «porta a porta», per explicar-vos i escoltar-vos personalment, veí a veí, veïna a veïna. Perquè ha arribat l’hora de fer balanç i passar comptes amb tots els gavanencs i gavanenques. Nosaltres tenim aval, tenim fets contrastats que hem aconseguit amb aquest esperit, des de la nostra modesta posició. És el nostre aval i pesa molt més que qualsevol proclama buida.

D’altres, de ben segur, respondrien amb un monosíl·lab. Aquest és el camí que vam encetar el 2019, el camí que volem continuar de la mà de totes i tots vosaltres. Tenim equip, tenim ganes i, sobre tot, tenim il·lusió. Perquè som #GentDeGavà, som #GentDeDebò.