vacuna de la Covid-19
El personal del CAP-1 ja ha rebut la segona dosis de la vacuna de la Covid-19

El personal del Centre d’Atenció Primària (CAP) Gavà 1 ha rebut ja la segona dosis de la vacuna contra la Covid-19. La vacuna, que és la de Pfizer-BioNTech, s’administra entre ahir dimecres i avui dijous a tots els col·lectius professionals que hi treballen a dins de l’edifici, “metges, infermers, zeladors, administratius, auxiliars, i en definitiva tot tipus de professional que està a dins, està relacionat i treballa pel centre”, tal i com ens ha explicat Raquel Muñoz, infermera pediàtrica i coordinadora d’administració de vacunes al Cap Gavà 1.

La vacunació, que és voluntària, es fa “a tots els centres mèdics de manera autogestionada, és a dir, cada centre distribueix les seves vacunes i l’administra als seus professionals. També hi han altres punts en el territori on el professional pot dirigir-se per rebre la vacuna en el cas de no poder rebre-la als seus centres”.

Muñoz ens ha explicat que “ens han arribat vials suficients per vacunar a entre 25 i 30 persones del centre, i d’aquí a pocs dies ens arribaran encara més per acabar amb els pocs professionals que quedin per vacunar”.

vacuna de la Covid-19
Ampolla de la vacuna de Pfizer-BioNTech que es va administrar ahir

Cap dels professionals “va tenir cap problema després de rebre la primera dosis, ni tampoc hi ha hagut cap reacció al·lèrgica”. Muñoz ha llençat un missatge important a la ciutadania per quan siguin cridats a rebre la vacuna: “És veritat que la gent pensa que la vacuna ha sortit molt ràpid, però també és igualment veritat que mai abans s’havien mobilitzat tants recursos i tants professionals per fabricar una vacuna. Ens hem de posar la vacuna perquè, a dia d’avui, és l’única manera de lluitar contra la malaltia i, tot i que sí que se sap que és eficaç, fins que no ens la posem no podrem estudiar fins a quin punt ho és. Al final, si no ens vacunem ens quedarem igual que estem ara”.

De fet, hem parlat amb una de les professionals que ja han rebut les dues dosis, Natàlia García, i ens confirma que “fa menys mal que altres vacunes perquè és menys quantitat i la punxada gairebé no es nota”. Aquesta infermera ens destaca que “no he tingut cap efecte advers, com a molt una mica de dolor local en el lloc de la punxada, igual que passa amb moltes altres vacunes, i potser una mica de sensació d’estar més cansada el dia següent”.

vacuna de la Covid-19
Una infermera del CAP Gavà-1, preparant ahir una dosis de la vacuna