El Ple demana la Creu de Sant Jordi per a la Coral la Igualtat
El Ple demana la Creu de Sant Jordi per a la Coral la Igualtat

Unanimitat dels sis grups polítics del consistori municipal: PSC, ERC, Ciutadans, Podemos, Junts per Gavà i Partit Popular per demanar la concessió de la Creu de Sant Jordi a la Coral La Igualtat.

Els sis partits van llegir la declaració que destaca “la sòlida trajectòria concertística de l’entitat”. La Coral La Igualtat de Gavà complirà, l’any vinent, 125 anys des del seu naixement, l’any 1895.

Els sis grups municipals van destacar que “preservar del pas del temps aquest bé immaterial tan nostrat com és teixit associatiu i cultural que va néixer sota l’aixopluc d’Anselm Clavé, i mantenir les cançons que cantaven els nostres besavis juntament amb les que canten els nostres fills, és alhora un honor i un privilegi”

L’acord sol·licita al Govern de la Generalitat de Catalunya la concessió de la Creu de Sant Jordi per a la Coral la Igualtat de Gavà l’any 2020 d’acord amb el que estableix l’article 1 i 3 del Decret 457/1981.

Francesca Martorell, presidenta de la Coral La Igualtat, va manifestar en acabar el Ple que “avui en dia mantenir una entitat durant tants anys i amb el clima polític és molt difícil. De fet l’entitat a l’època de la guerra civil va tenir un impàs i no va actuar perquè les circumstancies polítiques, en aquell moment, no eren adients”.

Martorell va afegir que “hem cregut que una data tan assenyalada com el 125 aniversari pot merèixer una creu distintiva com és la Creu de Sant Jordi. Ens vam posar en contacte amb l’Ajuntament i ha estat molt emocionant que tots els grups polítics s’hagin posat d’acord per començar aquest procés”.