El Ple dóna suport al manifest del 8 de març
El Ple dóna suport al manifest del 8 de març

El Ple de l’Ajuntament de Gavà ha volgut donar suport a les reivindicacions feministes fent lectura d’una Declaració Institucional del Manifest del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

Tots els grups municipals van sumar-se al text per reivindicar “la igualtat real i efectiva, en tots els àmbits, entre homes i dones”, una fita que, lluny d’assolir-se, “la situació de pandèmia ha agreujat” perquè “a les desigualtats sistèmiques se n’han afegit de noves com l’atur, brextes salarials que creixen i la incorporació del teletreball, que ha suposat una sobrecàrrega de feina i d’estrès per a moltes d’elles que han hagut de seguir ocupant-se de les tasques de cura i de la llar”.

En aquest sentit, també s’ha volgut posar de manifest que “les dones han suportat molta pressió durant aquesta crisi sanitària de la Covid-19” ja que “moltes de les feines anomenades essencials durant aquests mesos han estat i són majoritàriament exercides per dones, ja sigui tot el relacionat amb la cura, tasques d’infermeria, neteja o venda de productes d’alimentació”.

El text assegura que “les dones mouen el món” i que “per variar el rumb convé un canvi de paradigma on hi hagi igualtat en tots els àmbits i una coresponsabilitat en totes les tasques entre homes i dones”.

Des de Gavà es referma el compromís de “seguir treballant per construir una ciutat feminista incorporant la perspectiva de gènere en totes les polítiques d’actuació”.