El Ple mostra el seu suport a la reforma laboral
El Ple mostra el seu suport a la reforma laboral

El Ple de l’Ajuntament de Gavà ha mostrat “el suport a la reforma laboral” que prepara el Govern d’Espanya a través d’una declaració política presentada pel PSC que va rebre el suport de Podemos, l’oposició del PP i Junts i les abstencions d’ERC i Ciutadans.

Segons precisa el portaveu dels socialistes a la nostra ciutat, Jordi Tort, el nou marc normatiu “potenciarà la contractació indefinida, acabant amb l’actual precarització, reduirà l’atur i promourà la formació dels treballadors”. Segons Tort “és una fita que patronal i sindicats s’hagin pogut posar d’acord perquè aquests canvis puguin prosperar” i “demostren una capacitat d’entesa i diàleg que cal els agents socials mantinguin per sobre d’ideologies”.

La portaveu del Partit Popular, Mónica Parés, assegura que “no podem donar-hi suport perquè l’actual text és imprecís i no se sap que s’acabarà votant” i aposta per “mantenir l’actual marc normatiu”.

El portaveu de Junts per Gavà, Isidre Casas, s’hi va oposar perquè creu que “és una reforma buida i sense ànima, on es mantenen els greuges als treballadors” i que “només se centra en combatre la temporalitat i el desequilibri en la negociació col·lectiva”

El portaveu de Podemos, Miguel Herrera, considera que “es tracta del primer pas per conquerir els drets laborals perduts i permet avançar cap a la justícia social”. Per a Herrera, l’esmentada reforma “és fruit de la gran gestió de la ministra Díaz, la qual també ha fet possible reduir les xifres d’atur a nivells històrics”.

Des de Ciutadans, Miguel Ángel Ibáñez, es va abstenir perquè no confia que “al final el nou text aporti canvis substancials”, ja que, al seu entendre, “tot és maquillatge”, però que “en cas que no fos així, ens hi oposaríem”.

 Des d’ERC, Andreu Pérez, va argumentar l’abstenció perquè “els canvis són massa superficials, i cal carregar-se tot el que va instaurar el PP, ja que tenim un mercat laboral molt precari i amb desigualtats salarials creixents. Cal defensar de veritat la classe treballadora”.