El Ple reclama a les elèctriques un bon subministrament per Gavà

El Ple ha votat per unanimitat la declaració política presentada pel PSC on es reclama a les elèctriques que “garanteixin la qualitat del subministrament a la nostra ciutat, invertint en la modernització i millora de les instal·lacions i fent les inspeccions periòdiques pertinents”.

Jordi Tort, portaveu del PSC, assegura que “molts veïns estan patint talls reiterats en els darrers mesos que són fruit de la manca d’inversió en les instal·lacions per part de les companyies i per l’enganxament il·legal al sistema que fan alguns usuaris, en molt casos a més, per fer activitats delictives

El text demana també al govern de la Generalitat, que té la competència gestora en allò que té a veure amb l’arribada de l’electricitat a la població, que “actuï” perquè “cal garantir el dret d’accés a l’energia de tothom”.

Des del PP, la seva portaveu, Mónica Parés, creu que “cal exigir a totes les parts que facin el que calgui per garantir el dret a la llum que, a l’igual que l’aigua, és fonamental i com sempre són els més vulnerables els qui pateixen problemes per poder tenir-hi accés”.

Des de Junts per Gavà, el seu portaveu, Isidre Casas, considera que “cal seguir treballant per evitar talls de llum, que suposen un problema més al de la pandèmia que està colpejant a moltes persones”. Segons Casas “s’ha de fomentar la competència en el sector energètic” i, sobretot que “la responsabilitat sigui compartida entre administracions”, per la qual cosa també reclama que “l’estat en retorni les competències la Generalitat perquè tingui poder de decisió”.

Podemos, de veu del seu portaveu, Miguel Herrera lamenta que “aquests talls d’electricitat sempre afectin als més vulnerables, mentre aquestes grans corporacions obtenen guanys milionaris”, és per això que entén que “la solució passa per la reforma del mercat elèctric”.

Des de Ciutadans, el regidor Francisco Gavilán, creu que “és urgent la millora de les instal·lacions” i acusa al govern de la Generalitat de “deixadesa” ja que “només s’ocupa de l’independentisme”. Gavilán lamenta “les sovintejades situacions de frau elèctric als anomenats narco-pisos” i diu que “de pas, podrien demanar que es treguin els pals de llum que encara hi ha en algunes voreres i són una barrera arquitectònica”.

Des d’ERC, el regidor Andreu Pérez apunta directament al govern de l’estat que “és qui té la competència i que, lluny de voler posar-hi solució es poden del costat de les elèctriques perquè els amics de l’IBEX són els qui manen”.