El Ple Municipal ha aprovat una declaració política presentada per Podemos on es demana a la Generalitat que “inverteixi els recursos necessaris per garantir que sigui possible la gratuïtat en les escolarització dels infants de 3 anys en les escoles bressol públiques”
Segons el text “la Generalitat anuncia una gratuïtat que no esdevé possible perquè preveuen 1600 euros per infant, una xifra clarament insuficient, ja que ja al 2010 l’import requerit era de 1800 euros per any i plaça” per tant, asseguren, “la mesura no serà aplicable sense que repercuteixi negativament en els municipis”. Per evitar-ho, la moció insta la Generalitat a “signar convenis amb els ajuntaments que gestionin llars d’infants municipals perquè es reflecteixin els imports concrets de finançament en els propers anys” i demana “un increment en la despesa en educació de fins al 6% del PIB” i “més places també en educació infantil tendents a la gratuïtat amb prioritat per als infants en situació de vulnerabilitat”.
Posicionaments polítics
El PSC es va posicionar a favor. El portaveu del grup a Gavà, Jordi Tort, defensa que aquesta escolarització “sigui universal i gratuïta per garantir la igualtat d’oportunitats, i això només es pot fer invertint adequadament”.
ERC es va abstenir. La regidora Marta Jiménez entén que es tracta “d’un bon compromís del govern català que tot just ara s’implementarà i, per tant, no es pot jutjar abans de començar si el finançament és insuficient”.
Ciutadans va votar a favor. El seu portaveu, Francisco Gavilán, assegura que “la Generalitat menteix anunciant mesures inaplicabes perquè no s’acompanyen dels recursos requerits” i defensa que “l’accés a les escoles bressol sigui accessible per a tothom”.
Junts per Gavà es va abstenir. El seu portaveu, Isidre Casas, manifesta que “cal universalitzar aquesta escolarització” però també diu que “els recursos són finits”, per això defensa “el sistema de concertar places a les llar d’infants privades”.
El Partit Popular va votar a favor. La seva portaveu, Monica Parés, creu que “s’ha de prioritzar la inversió en educació” i per això critica la Generalitat perquè, tot i ser-ne el responsable “s’estima més dedicar esforços a altres assumptes”.