El Ple vol que s’actualitzin la cartera de serveis socials
El Ple vol que s’actualitzin la cartera de serveis socials

El Ple de l’Ajuntament de Gavà ha aprovat per unanimitat una declaració política presentada per Podemos on insta a la Generalitat de Catalunya a “modernitzar els serveis socials que ofereix a la ciutadania, ja que la situació actual, i més encara després de la pandèmia, comporta noves necessitats i que “destini més diners i que augmenti el nombre de professionals per complir amb la ràtio, i tenint en compte que es tracta de serveis que estan saturats”.

El text també demana que “es porti a terme un estudi per determinar el compliment de les actuacions de suport i seguiment i per conèixer més bé les necessitats que té la ciutadania i el propi sector”.

Des del PSC, el seu portaveu, Jordi Tort, reclama a la Generalitat que “treballi i deixi de posar-se medalles” ja que no és de rebut que “a aquestes alçades, els ajuntaments encara no sapiguem amb quins recursos comptarem l’any vinent per fer front a les necessitats de la gent quan som nosaltres els qui tenim la competència delegada

Des d’ERC, el seu portaveu, Miquel Roselló, tot i admetre que “sempre calen més recursos per cobrir aquests serveis i que “cal fer millores”, ha assegurat que “la Generalitat mai ha actuat amb deixadesa, ni mala fei ha detallat totes les accions festes i previstes a nivell català per donar cobertura als qui més ho necessiten.

Des de Ciutadans, el seu nou portaveu, Francisco Gavilán, considera que el tema “és prioritari i que lluny d’afrontar-lo, “la Generalitat ha actuat amb desídia i malversant recursos, ja que enlloc d’invertir en polítiques socials, s’ho han gastat en finançar el projecte separatista” .

Des de Junts per Gavà, el seu portaveu, Isidre Casas, ha defensat la gestió de Generalitat en aquesta matèria, “l’eficàcia del contracte programa i la bona resposta que s’ha donat durant la crisi de la covid. Segons Casas “és cert que cal actualitzar els serveis, per això també cal una obrir un període de reflexió per fer-ne un bon disseny”.

 Des del Partit Popular, la seva portaveu, Mónica Parés, ha afirmat que cal “un canvi profund en la manera de funcionar, perquè són els ajuntaments els qui estan en primera línia, atenent les necessitats de la gent. i els calen més recursos i personal”.