El PP contra decret educatiu de la Generalitat
Mónica Parés

El Partit Popular de Gavà presentarà una declaració política en el proper Ple Municipal del 27 de febrer “contra el projecte de decret de la programació de l’oferta educativa i del procediment d’admissió en els centres de la Generalitat”, perquè, al seu entendre, “afecta especialment a l’escola concertada”.

Segons la regidora i portaveu dels populars a la nostra ciutat, Mónica Parés, “la iniciativa respon al neguit de molts pares i mares que van estar recollint signatures fa unes setmanes” i precisa que “des del PP de Catalunya el nostre president ja ha anunciat tot un seguit d’iniciatives al Parlament, entre elles la petició de compareixença del conseller Bargalló. Parés considera que el decret va contra la llibertat, l’equitat i la qualitat del sistema educatiu i considera que “cal que torni el consens i que es treballi amb el tres models educatius existents: el públic, el concertat i el privat i amb les associacions de mares i pares”.

El text demana al govern municipal que “doni suport a l’escola concertada de la ciutat i rebutgi aquest decret de la Generalitat perquè vulnera un dret constitucional i també recollit en l’estatut ja que el decret estableix el nombre de places de la concertada abans de saber quantes famílies hi volen portar els seus fills i s’ataca de manera directa el dret d’elecció del centre dels pares i mares”. El PP assegura que les escoles concertades són una “garantia d’un sistema equilibrat” i acusen el Govern de la Generalitat de tenir les prioritats equivocades.