pp-educacio-140515

pp-educacio-140515

Parés ha parlat de les llengües en l’educació

Mónica Parés: “Molts pares voldrien una educació bilingüe, i no només en català com es fa ara”

L’alcaldable del Partit Popular desgrana les seves propostes en matèria d’educació

L’alcaldable del Partit Popular (PP) a Gavà, Mónica Parés, ha desgranat les seves propostes en matèria d’educació. Parés ha recordat positivament l’educació que ella mateixa va rebre a Gavà, una educació “que en aquell moment era bilingüe ja que teníem el dret de poder parlar en les dues llengües que avui ens representen”. En aquesta línia, Parés ha posat com a prioritat que “els nois puguin estudiar en català i en castellà, i mirant pel seu futur també amb una educació trilingüe on els pares puguin escollir”. Insistint en aquesta qüestió, Parés ha exigit que “les escoles compleixin les resolucions judicials”, i tot i admetre que “a Gavà no tenim cap problema ni cap cas conegut d’incompliment de l’obligació de donar classes en català i en castellà”, l’alcaldable del PP ha assegurat que “sí que és veritat que molts pares voldrien una educació bilingüe, i si no la tenen és perquè els pares són pares i no són herois, i de vegades no es volen enfrontar amb tot el sistema ni tampoc propiciar que els seus fills siguin discriminats per la resta de companys perquè no volen estudiar només en català com es fa ara”.


Respecte a les altres propostes que fa el PP en matèria educativa, Parés ha destacat que el seu partit vol “una educació de qualitat basada en el mèrit, en l’esforç i la excel·lència, i volem recuperar l’autoritat del docent”. Tot i admetre que aquests valors no depenen directament de la política municipal, l’alcaldable sí que ha explicat que “des dels ajuntaments sí que es poden fer moltes coses”.


Respecte als primers anys de l’educació, Parés aposta per “una educació de qualitat des dels 0 fins el 3 anys en les nostres escoles bressol, i si no es pot cobrir tota la demanda amb l’oferta pública s’ha de concertar places en els escoles bressol privades”. Parés també ha demanat els mateix nivell de qualitat en la resta de l’educació obligatòria, i ha demanat també “uns millors camins escolars, que els patis oberts puguin obrir en horari extraescolar i els nostres nois els converteixin en lloc de trobada, i polítiques contra l’absentisme escolar que actuïn sobre tot en determinats barris de la nostra ciutat”.