El PP presenta al Ple 5 noves iniciatives
Mónica Parés

El Partit Popular de Gavà presentarà 5 noves iniciatives al Ple Municipal d’aquest mes de setembre. Una d’elles és el requeriment d’una valoració al govern municipal del pla de mobilitat i seguretat d’estiu a la platja un cop acabada la temporada de bany. Segons la portaveu d’aquesta formació, Mónica Parés, “es tracta d’un dispositiu dissenyat d’esquena als veïns i veïnes de Gavà Mar i que no respon als nous problemes que sorgeixen, com el top manta i la presència de venedors ambulants que comercialitzen begudes, i fins i tot preparen mojitos, provocant prejudicis a xiringuitos restaurants i amb els possibles perills per a la salut els qui ho poden consumir”. Parés vol saber “quantes sancions s’han imposat i com això encaixa en el Pla de Promoció del Turisme que l’Ajuntament ha dissenyat”.

Els populars també volen posar sobre la taula “la manera d’actuar del govern municipal en el control de plagues” perquè, segons assegura Parés, “cal fer actuacions preventives per fenar la presència, durant els mesos de calor, de mosquits i paneroles, però mai ens fan cas i només actuen quan el problema és present” i també troba “inadmissible que els veïns i veïnes que presentaven la queixa a l’Ajuntament se’ls respongués que han de ser ells o les seves comunitat de propietaris els qui paguessin els tractaments per combatre les plagues”.

El PP també vol demanar comptes “del funcionament dels anomenats camins escolars que es van posar en marxa al 2010. Quants són i quants comerços s’han anat adherint al projecte”.

Un altre assumpte sobre el qual volen insistir és el Mercat de Pagès de fruites i verdures dels dimarts a la Torre Lluc. Parés precisa que “el seu èxit és evident” i que “els paradistes del Mercat del Centre han requerit que la seva ubicació es traslladi a prop del mercat perquè no tenen cap lloc de venda d’aquests productes. D’aquesta manera, la gent podria adquirir-los sense que s’hagi d’esperar al dimarts. Volem saber els tràmits seguits pel Consistori amb el Parc Agrari per saber si abans que acabi el mandat això serà possible”

Finalment, el PP presentarà un prec relacionat amb els murs lliures d’expressió de grafitis perquè aquest estiu “s’han fet pintades de reivindicació política amb estelades. Volem que el govern controli aquestes accions que fan malbé les creacions artístiques plasmades anteriorment”.