El PP presentarà 5 iniciatives al Ple del 24 de novembre
;ónica Parés

El Partit Popular de Gavà ha avançat quines seran les 5 propostes que exposaran al Plenari d’aquest dijous, 24 de novembre, on, a més de la sessió ordinària se’n convoca una d’extraordinària on es debatrà i se sotmetrà a votació el pressupost municipal per al 2023.

Les iniciatives

La portaveu dels populars, Mónica Parés, exposarà las seva preocupació per “la situació que pateixen molts comerciants de la ciutat que, amb la pujada de la llum han vist multiplicades les seves despeses, a més de les reformes en les instal·lacions que molts d’ells han hagut d’afrontar per donar compliment el decret d’estalvi energètic del Govern d’Espanya”. Parés preguntarà si “des del govern local s’els donarà algun ajut en forma de subvenció, ja que en els comptes del proper any no queda reflectit”.

Un altre dels assumptes fa referència a l’ornamentació floral a l’Illa i la Rambla en constatar que “d’un temps ençà s’han retirat moltes de les jardineres. No entem la raó i creiem que caldria recuperar-les per dotar de color la ciutat”.

Un altre tema està relacionat amb les obres de la C-245 que Parés defineix com “un reguitzell de nyaps que s’han succeït des de l’inici del projecte i que, fins ara, l’equip de govern no ha obert els ulls”. La portaveu del PP es queixa, en concret, “de la mala ubicació de les marquesines del bus que, tal i com d’han concebut, impedeixen a la gent que espera veure si arriba el vehicle i s’han moure del lloc si no el volen perdre amb el perill d’accident que pot comportar”.

Un altra pregunta fa referència “al cost i a les ubicacions triades dels plafons sobre les dunes que recentment s’han col·locat al passeig marítim”. Parés creu que “cal reflexionar sobre si aquesta despesa és la més adequada per protegir la zona natural del nostre front litoral”.

Finalment, els populars critiquen que “l’Ajuntament hagi llançat la campanya de l’Agenda 2030 ara i no s’hagi esperat a després de les Festes, perquè els diferents plafons ocupen espais de la ciutat que podrien ser punts de decoració nadalenca i, fins i tot, han ocupat tota la vidriera principal de la façana del consistori que farà deslluir l’arribada dels Reis, ja que justament en aquesta balconada és on s’els lliura la Clau de la Ciutat”.