MONICA-PARES-181016Mónica Parés.

El PP demanarà al Ple el rebuig a les resolucions sobiranistes

La portaveu de la formació a Gavà, Mónica Parés, considera que “són desafiaments a la democràcia per part del Govern i el Parlament”

El grup municipal del Partit Popular de Gavà presentarà una declaració política al Ple del dia 27 d’octubre demanant que “el govern local i les diferents forces representades es posicionin contra les resolucions sobiranistes aprovades des del 9N del 2014 per Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat”. Parés precisa, que “si bé és cert que no acostumem a presentar aquests textos en entendre que es tracta de temes que superen les competències municipals, en aquest cas considerem que el tema ens afecta. De fet, molts altres ajuntaments presentaran propostes similars perquè entenem que s’està atemptant a les regles del joc democràtic establertes entre tots i que marquen la convivència al país”.

 

Parés, tot i que respecta “el sentiment que puguin tenir nacionalistes, sobiranistes i independentistes”, precisa però que “per sobre d’aquesta visió subjectiva hi ha l’objectiva que són les lleis que regeixen la nostra llibertat i convivència”, i assegura que “avui el Parlament està dividit. Hi han moltes ideologies i sensibilitats, per això els demanem que actuïn en conseqüència perquè aquestes diferències són un reflex de la pluralitat de la societat”.

 

El PP ha fet aquestes manifestacions a la plaça de Josep Tarradellas, personalitat que segons recorda Mónica Parés, “en tornar de l’exili va treballar amb responsabilitat per aquest projecte comú, que és Espanya, sense perdre la seva catalanitat. Va lluitar per unir i no per confrontar la societat catalana. És per això, que fem una crida al president Puigdemont i a la presidenta del Parlament perquè segueixin el seu exemple”.