El PROCICAT aprova ampliar aforaments en equipaments culturals i cinemes
Espai Maragall de Gavà.

El PROCICAT ha aprovat “reduir les restriccions en l’àmbit cultural a Barcelona i altres 15 ciutats de la seva àrea metropolitana”. i permet que “els equipaments culturals i els cinemes puguin obrir fins al 70% del seu aforament”, quan fins ara només ho podien fer fins a la meitat. Davant d’aquesta ampliació d’aforament, des del PROCICAT s’ha demanat al sector cultural “extremar els controls en les zones comunes dels equipaments per evitar aglomeracions”.

En concret, la mesura abasta la ciutat de Barcelona i les de Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Gavà i Castelldefels.

La presa d’aquest acord és el fruit de les reunions mantingudes darrerament entre el Departament de Salut i Protecció Civil del Departament d’Interior amb representants del Departament de Cultura.

Pròrroga de 15 dies a Granollers, Les Franqueses del Vallès i Canovelles

D’altra banda, el PROCICAT també ha aprovat prorrogar 15 dies més les restriccions a Granollers, Les Franqueses del Vallès i Canovelles. No obstant això, en aquestes tres localitats del Vallès Oriental sí s’aplicarà l’ampliació, del 50% al 70%, dels aforaments permesos a equipaments culturals i cinemes.