El projecte Biocanteens visita Gavà
El projecte Biocanteens visita Gavà

Una delegació del Projecte BioCanteens, una iniciativa de diverses ciutats europees que va néixer amb l’objectiu de millorar l’alimentació als centres escolars i transferir a la resta de participants les bones pràctiques del municipi francès de Moauns-Sartoux visiten Gavà. Els participants, vinguts de França, Polònia, Bèlgica i Itàlia estan interessats en conèixer el nostre sistema alimentari, per això han conegut el Parc Agrari del Baix Llobregat, diverses escoles i els mercats municipals.

Dimarts van estar a l’Ajuntament on van compartir una reunió de treball amb l’objectiu, segons ha precisat la tinenta d’alcaldessa de Benestar, Cultura i Educació, Ester Zamorano, de “treballar en xarxa per assoli l’excel·lència alimentària en els menús escolars amb menjar saludable i promoure els bons hàbits nutricionals i medi ambientals”.

Gavà forma part del Projecte Biocanteens des del setembre del 2020 i des d’aleshores ençà s’ha fet per diferents ciutats per conèixer les seves experiències

Què és BioCanteens?

BioCanteens Transfer Network tracta de garantir la distribució de menjars escolars sostenibles a les ciutats participants com una palanca clau per al desenvolupament d’un enfocament agroalimentari local integrat, protegint tant la salut dels ciutadans com el medi ambient. El projecte pretén traslladar les Bones Pràctiques de Mouans-Sartoux en l’àmbit de la restauració col·lectiva escolar, a altres ciutats europees molt compromeses.

La bona pràctica de Mouans-Sartoux es basa en la distribució diària de menjars que són 100% orgàniques i en la seva majoria integrats per productes locals, la reducció dràstica del desaprofitament d’aliments que compensa completament el major cost de canviar a productes orgànics, i l’organització d’activitats educatives específiques per a sensibilitzar els petits sobre l’alimentació sostenible.