El PSC contra la bretxa salarial

El PSC de Gavà ha celebrat aquest dimarts una assemblea oberta on s’ha reflexionat i debatut sobre la bretxa salarial entre dones i homes. En l’acte, celebrat a la sala d’actes del Museu, els socialistes de Gavà van convidar la diputada al Congrès, Sonia Guerra, qui va exposar algunes de les propostes del PSOE per aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes. Així, Guerra, parla, per exemple, “de les mesures impulsades per govern de Sánchez a través d’un decret llei introduint el concepte de treball per igual valor reivindicat des de fa anys pels sindicats”. Guerra concreta “la importància de poder controlar les taules salarials per detectar si hi ha discriminació en els sous en funció del sexe i la creació d’una oficina que s’ocupi de fer-ne el seguiment”. Així mateix, parla d’augmentar “el nombre d’inspeccions per fer les comprovacions pertinents i incrementar el nombre de sancions si hi ha incompliment”.

L’alcaldessa Raquel Sánchez, i també primera secretària del PSC de Gavà i responsable de les polítiques de les dones dels socialistes catalans ha lamentat que “l’absoluta paràlisi política, institucional i econòmica que pateix Catalunya des de fa una dècada que afecta especialment les dones, i prova d’això ha estat la retallada de fins a un 30% en les polítiques en matèria d’igualtat”.

L’acte, que esdevé un dels primers de precampanya, va servir també per fer una crida a la mobilització el proper 10 de novembre, una nova cita amb les urnes que, a criteri de Raquel Sánchez “és la oportunitat per seguir treballant en la línia clarament feminista definida en aquest mesos pel govern de Pedro Sánchez”.

L’acte va comptar amb la participació dels sindicats. Concretament de Victoria Corbacho, d’UGT del Baix Llobregat, i de Josep Maria Romero, secretari general de CCOO del Baix Llobregat, Alt Penedès, l’Anoia i el Garraf, qui va defensar les noves masculinitats.