El PSC contra la pobresa energètica
Jordi Tort, portaveu del grup municipal del PSC a Gavà.

El portaveu del grup municipal del PSC a Gavà, Jordi Tort, ha volgut posar en valor les darreres mesures socials que en matèria energètica ha decidit impulsar el govern del PSOE a Espanya per tal que “cap família que passi per dificultats es quedi sense electricitat o calefacció i aigua calenta”. Així s’amplia l’anomenat bonus social també a les famílies monoparentals, que guanyin menys de 19.000 euros l’any, i es prohibeix el tall de subministrament a les famílies amb el bonus social i amb menors de 16 anys, amb dependència de grau 2 o 3, o amb discapacitat del 33% o més. A més, el màxim de potència en kwh amb dret a descompte s’amplia un 15%, a més de poder compensar entre diferents mesos.

Tort també ha destacat la creació del nou bonus tèrmic que “garantirà la calefacció i l’aigua calenta i serà aplicable a qualsevol tipus d’energia” i que l’autoconsum elèctric ja no estigui castigat” i ha recordat que “érem l’únic país d’Europa i la riota de tots amb l’impost al sol que va aprovar el PP”. Amb aquest canvi reconeix el dret dels consumidors d’utilitzar sistemes de producció propis sempre que tinguin una potència inferior a 100 kw, la qual cosa, segons Jordi Tort, “queda demostrat que el govern del PP i el PSOE no són pas el mateix”.

El PSC a Gavà també valora “positivament” la decisió de l’executiu de suspendre, durant sis mesos, coincidint amb els mesos de major demanda elèctrica, els impostos sobre el valor de la producció de l’energia elèctrica, del 7%, i d’hidrocarburs per a la producció elèctrica, amb la finalitat d’abaratir el preu del rebut de la llum. Segons Jordi Tort, “l’eliminació temporal d’aquests impostos tindrà un impacte del 4% en la factura dels consumidors domèstics”.