El PSC contra la proposta del TSJC de tancar jutjats VIDO
Gemma Badia i Jordi Tort davant el Jutjat de Violència de Gènere de Gavà al carrer de Bernat Metge

El grup municipal del PSC presentarà demà dijous una declaració política exigint a la Conselleria de Justícia que no elevi al Ministerio de Justicia la supressió dels jutjats de Violència de Gènere (VIDO) tal com es proposa al document del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La tinenta d’alcalde i regidora delegada d’Igualtat i Feminisme, Gemma Badia, ha explicat que “aquesta intenció de comarcalitzar els jutjats VIDO va contra l’esperit de la Llei Orgànica de 2004: lluny d’incrementar les mesures de protecció contra la violència de gènere, aquesta proposta fa més difícil la presentació de denuncies, revertirà contra l’aplicació d’aquesta llei i no té en compte que és un problema que va cada vegada a més com es pot veure amb les 7 dones assassinades en aquest gener de 2020”.

Gemma Badia ha manifestat que “sempre trobaran en contra a les organitzacions feministes, al Partit dels Socialistes de Catalunya i al PSOE com ja ens van trobar l’any 2016 quan van parlar d’aquesta proposta”.

El portaveu socialista, Jordi Tort, ha demanat “especialment als partit d’esquerra que es desmarquin d’aquesta proposta i en general que es desmarquin d’aquest desgovern de la Generalitat que retalla en polítiques de violència masclista i també en sanitat i en educació, un desgovern que esperem que acabi aviat”.

En la declaració política el PSC exigeix a la Generalitat de Catalunya que incrementi els recursos i mitjans per facilitar l’accés de les víctimes de la violència masclista a l’empar judicial i recorda que “aquest extrem passa per aproximar els òrgans judicials a les víctimes”.