El PSC reclama a la Generalitat més recursos pels Centres d'Atenció Primària
El PSC reclama a la Generalitat més recursos pels Centres d'Atenció Primària

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de Gavà presenta una declaració política en el Ple Municipal d’avui on s’insta a la Generalitat de Catalunya a dotar de més recursos a l’atenció primària en salut.

La declaració en realitat el que fa és donar suport a dos manifests sorgits d’entitats del tercer sector catalanes, professionals i usuaris, que demanen “revertir l’actual situació de l’atenció primària i posar l’accent en incrementar recursos del tot necessaris per aquesta pota fonamental del sistema públic de salut”, en paraules de Miquel Àngel Díaz, portaveu del PSC gavanenc.

Segons Díaz, “degut a la crisi econòmica i a successius governs de la Generalitat que no han prioritzat l’atenció primària hi ha hagut unes importants retallades que han portat al límit als professionals i als usuaris”. El portaveu socialista és contundent en assegurar que “la sanitat i l’atenció primària estan funcionant gràcies a un sobreesforç dels seus professionals, i en un país modern com el nostre això ho hem de començar a revertir”.

El PSC, doncs, dóna ple suports a aquests dos manifests que ja fa mesos que es van fer públics. El primer, sorgit de col·lectius de professionals i usuaris de l’entorn sanitari, “demana a la Generalitat de Catalunya que posi recursos i personal suficient per tenir una qualitat sanitària suficient i per tal que els professionals puguin treballar en unes condicions laborals normalitzades”. El segon, sorgit d’entitats i col·lectius catalans, denuncia que “s’ha d’augmentar el pressupost que s’hi destina progressant d’un mínim del 20% a un desitjable 25%”.