festa-rosa-2015

festa-rosa-2015Prop de 25.000 persones han participat en la Festa de la Rosa.

Miquel Iceta: “cap estat voldrà negociar amb Mas perquè se salta la llei”

El candidat del PSC acompanyat pels principals líders socialistes catalana i del secretari general del PSOE amb Pedro Sánchez han estat aquest diumenge a la Festa de la Rosa de Gavà

Prop de 25.000 persones, segons la organització, han participat, aquest diumenge de la tradicional Festa de la Rosa que els socialistes catalans organitzen cada any, per aquestes dates, a la pineda de Gavà. L’acte, que en aquesta ocasió se situa ja en la recta final de la campanya electoral del 27S, va comptar, a més de amb el candidat del PSC, Miquel Iceta amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez i amb els principals noms del socialisme català, com la candidata del PSC a las generals, Carme Chacón, l’expresident de la Generalitat José Montilla o l’exministre i expresident del Parlament Europeu Josep Borrell; així com multitud de dirigents i alcaldes del PSC, coml’alcaldessa de Gavà Raquel Sánchez, qui va ser l’encarregada d’obrir el míting afirmavaque el que està passant a Catalunya sembla una pel·lícula de ciència ficció, i s’està assenyalant a les persones que pensen diferent. Per això, el 27S anem a anar a votar amb el cap ben alt per expressar les nostres conviccions i sentiments i per construir una Catalunya com la que van fer els governs de Maragall i Montilla”. Raquel Sánchez ha qualificat la independència de “conte xinès” i ha acusat Mas i Rajoy de “malmetre la convivència compartint una mateixa carta de presentació: les retallades i la corrupció”.


Miquel Iceta ha refermat el missatge de voler seguir a Espanya recordant que “Som internacionalistes, federalistes i gent compromesa amb la fraternitat. No volem aixecar fronteres sinó estendre els braços”, i ha insistit que “si Mas segueix com president, l’embolic seguirà i també seguiran les retallades” i “cap estat voldrà negociar amb algú que se salta la llei. Catalunya no podrà seguir a la UE”.

 

Per la seva banda, Pedro Sánchez ha tornat a assegurar que “el model d’Estat federal és el que millor garantirà la integritat i l’articulació de la unitat d’Espanya”, en els propers 30 o 40 anys. No obstant això, ha reconegut que la reforma de la Constitució, que permeti “reconèixer a Espanya tal com és, a nivell ideològic i territorial, serà complexa”, però ha recordat que és l’única opció “enfront del no de Mas i Rajoy”. El líder del PSOE s’ha mostrat convençut que, malgrat les enquestes, la majoria de catalans “no vol” que Artur Mes segueixi en la Generalitat i s’ha compromès al fet que el Senat de l’Espanya federal es traslladi a Barcelona. També ha volgut deixar clar que les retallades que s’estan produint a Catalunya no és perquè aquesta forma part d’Espanya. “Aquí es retalla la sanitat pública i el sistema de dependència perquè hi ha un govern de dretes, no per pertànyer a Espanya, i per això mateix pugen les taxes universitàries”, assegurava.


Per a Sánchez, “Catalunya sofreix la mateixa dreta que la resta d’Espanya, la dreta que menteix, que retalla l’Estat del benestar, suprimeix l’impost de successions i aprova la reforma laboral i l’amnistia fiscal que van votar CiU i el PP”, i ha assenyalat que “enfront d’aquells que diuen ser patriotes i tenen els comptes a Suïssa, la pàtria dels socialistes està en els col·legis i instituts públics o en els pisos d’acolliments per a dones víctimes de maltractaments”. Sánchez també ha recordat a Mas que “la senyera, la cultura, la llengua, la història i les institucions de Catalunya no són seves, sinó de tots els catalans”. El secretari general del PSOE feia una crida a la mobilització el 27S i al desembre per “protegir el patrimoni comú” i “per dir adéu al fill polític de Pujol i a l’amic de Bárcenas”.


Carme Chacón ha arremès durament contra Mas, a qui ha qualificat de “tot el contrari d’un valent”. “Quan era jovenet i hi havia una dictadura, va decidir que això de la política en aquells moments no convenia i que els pals dels grisos se’ls emportessin els d’esquerres. Quan van canviar els vents va canviar de nom, va passar d’Arturo a Artur, de la mà del padrí va entrar a la família i quan el padrí ficava la mà a la caixa, ell mirava cap a un altre costat”, l’acusava. L’exministra també ha carregat contra el procés sobiranista, el qual considera “una excusa” que ha trobat Mas “per amagar-se en una llista del seu fracàs” al capdavant del Govern. Chacón ha denunciat “les retallades en sanitat i educació” que el Govern de CiU està duent a terme, i els ha retret que, en canvi, “sí trobin diners per obrir ambaixades a Roma i Viena”.