El PSC Gavà amb el lloguer assequible
Jordi Tort, portaveu del grup municipal socialista a Gavà

El PSC de Gavà presentarà una declaració política al Ple Municipal d’aquest dijous per fomentar “l’accés als habitatges amb preus de lloguer justos i estables”. El portaveu del grup municipal socialista, Jordi Tort, ha assegurat que “des de l’Ajuntament existeix un compromís ferm i sostingut per incrementar l’oferta de pisos de lloguer de preu protegit en les properes construccions”.

Tort ha destacat, d’una banda, “l’esforç municipal per fomentar el lloguer assequible a través de l’Ajuntament, amb la gestió de 130 contractes, i amb les bonificacions en l’IBI als propietaris que facilitin el seu pis per al lloguer a un preu raonable” .

El portaveu socialista també s’ha referit a les promocions de l’IMPSOL a la ciutat posant, com a exemple, “els 143 pisos construïts a can Ribes de preu protegit” i “la propera que s’està tramitant i que en materialitzarà 169, dels quals 72 seran en règim de lloguer concertat i 97 de compra amb preu protegit”.

Jordi Tort també ha avançat que “el projecte d’Espai Roca permetrà edificar 415 habitatges, dels quals el 50% seran de preu assequible de lloguer i venda”. Tot i això, Tort entén que “per seguir avançant cal que les altres administracions facin la seva feina”, raó per la qual en la moció “s’insta al Congrés i al Senat a aprovar, el més aviat possible, la proposició de Llei de Mesures de Flexibilització i Foment del Mercat de Lloguer per ampliar el termini mínim dels contractes de lloguer a cinc anys i a millorar les garanties dels llogaters”, i que vetlli per “uns preus dignes, justos i estables”.

El text insta la Generalitat a “impulsar mesures de suport econòmic per fomentar el lloguer assequible en concertació amb l’Ajuntament” i que es pugui “impulsar un conveni de cooperació on es delegui a l’ens local recursos i eines d’inspecció i control, així com capacitat sancionadora, per evitar el fenomen dels pisos buits de grans propietaris” i que “s’impulsi una campanya per tal que, aquests, posin els habitatges a disposició del lloguer a preu taxat a canvi de la seva rehabilitació, si s’escau, i amb garantia de cobrament de la renda” .

La moció exigeix, a més, que “es posi en marxa un servei de mediació extrajudicial per a casos d’impagament que gestioni ajusts a llogaters i doni garanties als propietaris per tal de reduir, a la mínima expressió, els desnonaments”.