EL PSC GAVÀ EXIGEIX QUE ES PROTEGEIXI LES DONES
Jordi Tort i Gemma Badia.

El grup municipal del PSC a Gavà presentarà una declaració política al Ple d’aquest dijous per exigir “el compliment de les lleis aprovades per lluitar contra la violència de gènere. El text, segons ha precisat el portaveu de la formació a la nostra ciutat, Jordi Tort, exigeix al govern de la Generalitat que “compleixi els compromisos adquirits en matèria de violència de gènere, enlloc de la inacció institucional que fa anys que dura”.

Tort també demana als grups polítics a Madrid que “es posin d’acord i puguin aprovar-sa uns pressupostos generals de l’estat que permetin dotar als ajuntaments de recursos i eines per aplicar les polítiques que, en matèria de violència de gènere, han estat delegades als municipis”.

El text dels socialistes també exigeix “als partits que governen o fan pactes amb els qui blanquegen aquesta xacra i posen en dubte l’existència de la violència envers les dones que deixin de fer-ho”.

La regidora d’Igualtat i Feminisme i coordinadora de Polítiques Socials del PSC, Gemma Badia, s’ha mostrat preocupada “perquè hi ha partits que neguen l’existència de la violència masclista i això representa un clar retrocés en la percepció dels drets de les dones. També ha criticat “la inacció política del PP per l’incompliment de la Llei contra la Violència Masclista, que es va fer per iniciativa dels socialistes i ha calgut que arribessin ara al govern per fer un Reial Decret per poder aplicar-la. Això demostra que hi ha un interès alhora d’executar”.

Badia també ha criticat el Govern de Catalunya perquè “ha reduït en un 30% la inversió en polítiques de dones i no aplica el Pla Català contra la Violència Masclistala qual cosa posa de manifest “la seva manca de responsabilitat i coherència”.