El PSC reclama més pediatres
Jordi Tort.

El PSC de Gavà presentarà en el Ple d’aquest mes de febrer, que tindrà lloc dijous, una declaració política instant al Govern de la Generalitat a garantir els Serveis d’Atenció Pediàtrica als ambulatoris. El portaveu del grup socialista, Jordi Tort, reclama “solucions de govern que fa molt temps que no s’afronten” i apunta que “aquest tema de salut és urgent i important”. Tort al·ludeix “als informes emesos per la Societat Catalana de Pediatria que alerten que a Catalunya manquen 250 pediatres, la qual cosa suposa que, en molts indrets, els nens i nenes de menys de 15 anys hagin de ser atesos per metges de família, la qual cosa, no seria adequat i, en conseqüència, amb l’increment de pacients es contribueix al col·lapse del servei”.

El text precisa que “aquesta manca de pediatres es deu, entre d’altres raons, per la insuficient convocatòria de places de metges interns (MIR) i perquè no hi ha cap estratègia per facilitar la permanència dels especialistes a l‘Atenció Primària, ni facilitant una formació continuada, ni amb condicions laboral adequades”.

La declaració apunta que davant aquesta situació “la Generalitat planteja redefinir la cartera de serveis de pediatria, però sense donar més detalls, el que genera més dubtes a les famílies que veuen com els especialistes deixen d’estar als Centres d’Atenció Primària i s’han de desplaçar”. El PSC demana que “es faci un estudi de totes les necessitats al territori i estableixi accions i un calendari per reposar i dotar l’especialitat de pediatria als CAP’s, d’acord amb el que defineixi l’estudi garantint l’equitat territorial i convocant les places de metge que calguin”.