PSC
El PSC recolza la vaga de metges d'atenció primària

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de Gavà dona suport a la vaga de metges d’atenció primària que ha començat avui. El portaveu del grup municipal socialista, Jordi Tort, ha denunciat que “no pot ser que hagi disminuït el nombre de metges ja que això està provocant un col·lapse a l’atenció primària a tot Catalunya, ens trobem que les persones que demanen hora estan entre dues i tres setmanes per aconseguir cita amb el metge als CAPS, o que els metges estan atenent a una persona cada cinc minuts amb el que no tenen capacitat per atendre als usuaris com ells voldrien i com hauria de ser per tenir una correcta atenció primaria”.

Aquest és “el principal motiu” que addueix el PSC per donar suport a aquesta vaga, però n’hi ha d’altres. Segons Tort, “també donem suport perquè hi ha hagut retallades des de l’any 2010 i fins el 2018 de més de 5.000 milions d’euros en tota l’atenció primària, i això afecta sobretot a les persones grans, principals usuaris d’aquesta primera atenció, però també a qualsevol altre ciutadà, i especialment també als que menys tenen i no es poden pagar un altre sistema sanitari”.

Tort ha instat a la Generalitat a que “es centri a governar i comenci a solucionar problemes perquè és insostenible que continuïn amb aquesta política de quimeres i sense posar-se a solucionar allò que realment afecta a les persones”. En concret, els socialistes reclamen que “tinguem més metges i que es doti l’atenció primària com a mínim amb el 20% del pressupost perquè és allò que realment fa que el sistema de salut funcioni”.