raquel-sanchez-salari-digne

raquel-sanchez-salari-digne

Sánchez defensa salaris dignes dins l’Ajuntament

Raquel Sánchez aposta per sous equivalents al 60% del salari mitjà català

Els alcaldes socialistes de la comarca es van reunir ahir per acordar aquesta defensa d’un sou digne

La primera secretària del PSC de Gavà i alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, aposta per un sou equivalent al 60% del salari mitjà a Catalunya. Sánchez va participar ahir en una reunió amb la resta d’alcaldes socialistes del Baix Llobregat on es va acordar aquesta defensa d’un sou digne. En declaracions als mitjans de comunicació locals, Sánchez no ha vacil·lat en aquesta qüestió: “des del món local donem un pas endavant i els alcaldes socialistes, i en aquest sentit jo com alcaldessa de Gavà, ens comprometem a que els salaris que depenguin més directament i més exclusivament de la nostra gestió arribin al salari mitjà de referència, el que significa que no pot ser inferior al 60% del salari mitjà del nostre país”. Tenint en compte, doncs, que el salari mitjà “està al voltant dels 24.000 euros”, el compromís dels alcaldes implica que “el salari de referència que fixarem no serà inferior al 60% d’aquests 24.000 euros i per tant el situarem al voltant dels 15.000 euros”.


La primera secretària socialista gavanenca recorda que “ja s’ha constatat que aquesta crisi econòmica ha afectat molt negativament en el territori i en les famílies però molt directament a les classes treballadores, moltes persones han perdut la seva feina i a més s’ha donat altra situació que fins aquests anys no s’havia donat: persones que són actives laboralment però que tot i així amb el sou que reben no poden arribar a cobrir les seves necessitats més bàsiques”.


Davant aquesta situació econòmica tan complicada per a tantes famílies, doncs, “s’ha d’abordar una reflexió i s’han de plantejar actuacions davant d’aquesta realitat que ens diu que els salaris mitjans que s’estan rebent per part dels treballadors de la comarca, i també de Gavà, no arriben a cobrir aquestes necessitats”.


Les iniciatives encaminades en aquesta direcció no acaben aquí. Sánchez ha anunciat que “fa temps que estem treballant en tot un conjunt de clàusules socials que ens permeti que quan fem contractacions amb empreses que treballen en el nostre territori també es pugui valorar d’una millor manera el que es respectin aquestes clàusules socials”. La primera secretària i alcaldessa de Gavà recorda que “evidentment hem de respectar la legislació però hi ha un camí, via les clàusules socials en la contractació pública, per aconseguir que les persones que treballen, ja sigui directament amb o en empreses contractades per l’administració, tinguin garantit com a mínim aquest salari”.


Entre els alcaldes socialistes que van signar ahir aquest manifest on adopten aquests mateixos compromisos i ha el batlle de Viladecans, Carles Ruiz; l’alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez; l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret; l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda; o l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, entre d’altres.