El Rally de Sitges passa per Gavà
El Rally de Sitges passa per Gavà

Un nodrit grup de ciutadans i ciutadanes es van aplegar, diumenge al matí, als vorals de la C-245 per veure passar els cotxes antics i d’època del Ral·li de Sitges, un esdeveniment que ha sumat la seva edició número 65 amb 91 vehicles, una xifra, segons l’organització “elevada i significativa”. D’aquests hi van haver 78 eren cotxes, un autobús, un camió de bombers, un camió de repartiment i 13 motos, dels quals 44 arribaven o, fins i tot superaven, el segle d’antiguitat. Per aquest motiu, enguany i per primera vegada, l’edat mitjana dels participants va superar els 100 anys.

Entre els punts d’origen fora d’Espanya es trobeaven Bèlgica, França, Itàlia i el Regne Unit, mentre que del territori nacional venien d’Alacant, Barcelona, Castelló, Còrdova, Girona, Illes Balears, La Rioja, Lleida, Madrid, Segòvia, Sevilla, Tarragona i Biscaia.

Des de la sortida dels participants a la plaça Sant Jaume, fins al punt final a La Fragata de Sitges, milers de persones van esperar el pas de la caravana a la pràctica totalitat de la ruta.

Una característica que fa singular aquest esdeveniment des de que es va organitzar la seva primera edició al 1959, és que els participants han d’acudir a la cita vestits amb roba pròpia de l’època del vehicle, per optar a guanyar un dels Premis a l’Elegància.