El sector de la bellesa tornarà a protestar el dia 17 de maig
El sector es concentra periòdicament davant de l'Ajuntament de Gavà

Els professionals de la imatge personal tornaran a protestar el proper 17 de maig, a les 10 hores, a la plaça de Jaume Balmes de Gavà, per demanar que se’ls rebaixi l’IVA que han d’aplicar al seus serveis, que actualment és del 21%, per passar al 10%, com tenien abans del 2012.

La concentració s’emmarca en la plataforma Creer en nosotros (por la bajada del IVA) activa arreu de l’estat espanyol i creada a Facebook el passat mes de juny. El clam però, ja es va originar durant el confinament amb l’objectiu de coordinar aquesta demanda que ve d’abans de la pandèmia però que, segons aquest col·lectiu ara estan patint “doblement”, d’una banda pels impostos ja que estan pagant un 21% d’IVA, i d’altra banda per la pandèmia, que ha empitjorat la situació.

El sector se sent agreujat perquè recorda que quan els van pujar a ells l’IVA “també el van apujar en altres sectors com floristeries, gimnasos, o cinemes, i a tots ells els han tornat a baixar l’IVA però inexplicablement a nosaltres no”.

La plataforma té hores d’ara més de 10.000 membres repartits per tota Espanya. A la concentració de Gavà, a banda dels membres directament implicats, també hi estan convocats representants d’empreses lligades indirectament a aquest sector, com per exemple personal de marques de productes d’estètica.