El sector del bricolatge i ferreteria demana poder obrir

El sector de la ferreteria i el bricolatge reivindica el seu “paper fonamental en la societat” raó per la qual han fet arribar una carta al Ministre de Sanitat, Salvador Illa, i a la Secretaría de Estado de Comercio on demanen “l’obertura ordenada del sector, a partir de l’11 de maig, ara que la situació d’emergència està remetent, sempre garantint la implantació de totes les mesures de seguretat necessàries per al benestar de clients i empleats”.

Bauhaus, amb establiment a Barnasud també s’ha sumat a la demanada per tal que “el sector sigui declarat prioritari” i pugui procedir a “l’obertura controlada dels centres”. La iniciativa, segons asseguren, “posa de manifest el paper fonamental que aquests establiments representen per a la societat, com les farmàcies de la llar, en proveir de productes de primera necessitat sense els quals cap habitatge pot continuar funcionant”.

Bauhaus al costat de les altres organitzacions han subratllat “l’especial importància que cobra la provisió de serveis de manteniment i millores per a la llar, en un moment en el qual les persones es troben confinades a les seves cases a causa de la crisi sanitària. Productes relacionats amb l’electricitat, la lampisteria o la climatització resulten essencials, no sols per a particulars, sinó per a la indústria alimentària, la logística i fins i tot hospitals que necessiten d’aquest manteniment. A més, el sector també proveeix de productes que serveixen per a lluitar contra el contagi, com a màscares, guants i productes de neteja”.

La carta recorda que “en molts països europeus, les botigues de ferreteria i bricolatge romanen obertes en l’actualitat. És el cas de Portugal, Itàlia, Bèlgica, Alemanya, Dinamarca, Finlàndia, Holanda, Noruega, Polònia, Bulgària, Ucraïna, Estònia, Islàndia, Croàcia o Letònia. I cada dia amb la incorporació de nous països”

A Espanya, el sector de ferreteria i bricolatge es compon de gairebé 8.000 punts de venda (petits, mitjans i grans) i proporciona ocupació directa a unes 150.000 persones, entre comerços i fabricants.