El Servei de Teleassistència intensifica les trucades per fer front al fred
El Servei de Teleassistència intensifica les trucades per fer front al fred

Des del passat mes de desembre, el Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona ha activat el protocol i la campanya “Consells per fer front al fred” per evitar els riscos associats al fred i que es portarà a terme durant tot l’hivern. En aquest primer mes s’han realitzat 218 trucades per donar consells sobre com afrontar el fred a les persones identificades amb més riscos i també, aprofitant les trucades de seguiment quotidianes, a la resta de persones usuàries.

A més, durant les visites domiciliàries que el Servei Local de Teleassistència realitza de forma quotidiana, es dona un díptic que recull consells pràctics per reduir els efectes negatius del fred relacionats amb la salut de les persones grans i per protegir la llar: beure líquids, infusions i brous calents, tenir les medicines  que es necessiten per si no es pot sortir, vigilar davant els problemes de circulació sanguínia, allunyar les estufes i brasers de mobles, cortines i llits o no eixugar roba  a prop d’estufes per perill d’incendi, entre d’altres.

Alhora, si es detecta qualsevol incidència o situació especial en l’habitatge que pugui generar una major vulnerabilitat davant dels efectes del fred, s’informa als serveis socials de l’ajuntament corresponent, i també s’està en permanent contacte amb els serveis d’emergència de la comunitat per tal d’actuar davant de qualsevol necessitat urgent.

Així mateix, el Centre d’Atenció del SLT es comunica diàriament amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) i es reben avisos sobre possibles alertes per baixes temperatures en els diferents territoris de la província de Barcelona. En  cas que hi hagi alarmes taronges o vermelles sobre una onada de fred, es contacta amb les persones usuàries de la zona afectada, prioritzant les que són vulnerables per la seva situació de salut o pel fet de viure en habitatges aïllats. Durant el mes de desembre es van realitzar 1.082 trucades  per donar alerta de temperatures extremes per ventades i també per tempestes i aiguats.