El teixit associatiu mostra la seva vitalitat
Les entitats van mostrar la seva activitat.

Una quarantena d’associacions de caire ben divers han participat en la tradicional Mostra d’Entitats de Gavà. L’activitat, que va tenir lloc aquest dissabte al parc de la Torre Lluc i a la rambla de Maria Casas, va comptar amb tallers, exposicions, xerrades, actuacions musicals, contes i propostes solidàries. L’alcaldessa Raquel Sánchez va destacar “el bon ambient que s’hi respira” i “la tasca fonamental que desenvolupen les diferents associacions, cadascuna des de la seva vessant, i que contribueix, sens dubte, a construir una ciutat viva, plural i cohesionada”.

La festa, que va començar a les 11 hores i es va allargar fins les 20.30 hores, va permetre als participants mostrar els seus projectes. És el cas de l’Associació de Teatre Amateur, integrada per una desena de companyies. Un dels seus integrants,   Daniel Sánchez, del grup de La Igualtat assegurava que “cal fer visible la feina que fem i que, poc a poc, dóna els seus fruits. El teatre amateur torna revifar a la ciutat i cal mantenir aquest impuls i créixer cada vegada més”.

Des de l’àmbit veïnal, la presidenta de l’Associació de Veïns de les Colomers Isabel Mora subratllava que “poder ser presents es permet mostrar l’api ventall de tallers i cursos que estem organitzant i que contribueixen a dinamitzar el barri. Estem treballant per impulsar activitats noves i per reivindicar millores al barri”.

Diversos clubs també van sumar-se a la festa. És el cas del Cub Handbol Gavà que va organitzar petits espais per practicar llançaments a porteria. Jana Castañera, entrenadora d’un dels equips, precisava que “tot i que la massa social de l’entitat ara és nodrida, cal seguir lluitant per atraure infants i joves, perquè vinguin a jugar i, en el futur, esdevinguin integrants dels primers equips”.

La Mostra contribueix també a estrènyer llaços de col·laboració entre les associacions i impulsa accions de sensibilització, ja que, un any més, l’Espai GavàMón hi ha estat present. Així, a la rambla es van instal·lar les carpes de les entitats de cooperació, l’exposició de les fotos guanyadores del concurs i es van fer jocs d’habilitat i els tallers de somnis, amb el pallasso Óscar Navarro, i el de màscares.

En aquesta edició s’ha tornat a fer a fer el concurs de decoració de parades amb premis pels espais més ben engalanats.

La ciutat compta amb més de 200 entitats que treballen en diferents àmbits com la cultura, l’esport, l’acció social, l’educació, les relacions veïnals, el comerç, la cooperació internacional i el medi ambient.