El temporal ens abraça de ple
Onatge perillós. (Foto: Xavi Cabo)

El fort vent i la pluja persistiran durant tot aquest dimarts a Gavà i ens afectaran de ple, com a mínim, fins demà. Arriben les hores clau del temporal Glòria on els fenòmens meteorològics estaran disparats, amb un potentíssim anticicló ancorat al Regne Unit i una borrasca perfectament situada al lloc del sud peninsular ideal per provocar un fort temporal de llevant.

El més probable avui és que les quantitats més importants de pluja i neu es recullin en punts més interiors de les comarques de Girona, en sectors del Ripollès o la Garrotxa, també a les Terres de l’Ebre on hi seguirà plovent i nevant amb ganes. A la resta els ruixats seran força intermitents, continuarà gairebé sense ploure ni nevar al Pirineu Occidental. Aquesta tarda i vespre hi haurà un dels moments més crítics del temporal, les precipitacions aniran a més, cauran amb més intensitat i es faran més extenses, tot això arribarà amb uns rius que en alguns casos ja aniran molt plens. De matinada arribarà segurament una treva, però demà al migdia i tarda encara revifaran un altre cop les pluges.

Alertes del Meteocat

  • Avís per vent: perill alt a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona i de Tarragona. Perill moderat a les comarques de Girona, la Catalunya central i el pla de Lleida. Les ventades poden superar els 90 km/h.
  • Avís per acumulació de pluja: perill moderat per acumulacions de més de 100 l/m² al sud de les comarques de Girona, el Vallès Oriental, el Maresme i les Terres de l’Ebre.
  • Avís per estat de la mar: perill molt alt al llarg de tota la costa catalana per onades superiors als 4 metres i notable mar de fons
  • Avís per neu: perill alt amb gruixos superiors als 50 cm a 1.400 metres i 150 cm per sobre dels 2.000 metres, amb torb. Les comarques afectades són totes les gironines, les Terres de l’Ebre i l’interior de Barcelona i de Tarragona.

Estralls pel vent

El vent ha tornat a bufar amb cops forts, provocant algunes destrosses a la nostra ciutat, especialment per caiguda d’arbres i branques grosses. Des d’ahir, a les 20 hores, cal esmentar 5 avisos, 2 d’ells a la Rambla, amb un cable de telèfon despenjat i unes planxes, un arbre caigut al carrer Marinada, cap a les 21.00 hores, unes rajoles a punt de caure a les 23 hores, al carrer Colomeres. També ha caigut un arbre a la plaça de les Panes.

També ha calgut tallar el camí de la Pava per risc de caiguda d’un arbre i el carrer de Lluis Sert per la caiguda d’un pi.

Les ventades de mar continuaran tot avui, i per tant també seguirà el temporal molt dur de mar. A partir d’aquest vespre la situació marítima començarà a millorar. Demà el vent encara bufarà, però ja no amb ratxes tant fortes.

El temporal s’acabarà dijous, dissabte passarà un altre front que podria deixar algunes gotes, però el cap de setmana el temps serà molt més tranquil i amb temperatures força suaus allà on no hi hagi molta neu acumulada.